Полтава Інформ

Обрали «руський мир» - ще трьом мешканцям Донеччини, які обійняли фейкові посади в окупаційній владі захоплених ворогом міст, заочно повідомлено про підозру

Обрали «руський мир» - ще трьом мешканцям Донеччини, які обійняли фейкові посади в окупаційній владі захоплених ворогом міст, заочно повідомлено про підозру
370590 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам України заочно повідомлено про підозру в провадженні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, та добровільному зайнятті посад, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, тобто у колабораційній діяльності (ч. ч. 4, 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у березні-травні 2022 року троє мешканців міст Волновахи та Маріуполя добровільно перейшли на бік окупаційної влади рф. Один з них обійняв псевдопосаду начальника «Волноваського РЕМ ТО «Кировські електричні мережі» Державного унітарного підприємства «днр» «Регіональна енергопостачальна компанія». Правопорушник організовує та координує господарську діяльність відомства, забезпечуючи додержання так званого законодавства псевдореспубліки.
 
 
Іншою прихильницею «руського миру» виявилась завідувачка сектору одного з відділів Управління соціального захисту населення Волноваської РДА. Жінка обійняла фейкову посаду завідувачки «сектором Управління праці та соціального захисту населення м. Волновахи «днр». Зловмисниця керує діяльністю підлеглих та звітує перед керівництвом про виконану «роботу».
 
 
Ще один підозрюваний погодився працювати «головою адміністрації Орджонікідзевського району м. Маріуполя «днр». До його обов’язків входить організація та керівництво діяльністю відомства, затвердження «районних програм» та участь у пропагандистських акціях на підтримку діяльності окупаційної влади.
Досудові розслідування здійснюються СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Максимальне покарання за санкціями статті – позбавлення волі до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 poltava-inform

Мої відео