Полтава Інформ

Розташування блокпостів, військових частин і адміністрацій – судитимуть двох донеччан, які відправляли ворогу дані про ЗСУ

Розташування блокпостів, військових частин і адміністрацій – судитимуть двох донеччан, які відправляли ворогу дані про ЗСУ
333958 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно мешканців м. Торецька і м. Білозерське за фактами несанкціонованого поширення інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненого в умовах воєнного стану, а також сприяння діяльності терористичній організації (ч. 2 ст. 114-2, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що один з обвинувачених у квітні 2022 року почав добровільно передавати дані щодо розташування та переміщення особового складу і техніки Збройних Сил України знайомому, який обіймає посаду старшого навідника «3 ОМСБр Беркут, 3 гранатометного відділення «днр», досудове розслідування стосовно якого здійснюється в іншому кримінальному провадженні.

На виконання вказівок бойовика правопорушник через месенджер відправляв інформацію щодо дислокації українських захисників, розташування блокпостів, укріпрайонів, військових частин, військово-цивільних адміністрацій, а також переміщення техніки на території міст Краматорськ, Бахмут, Торецьк та Дружківка.

Другий інформатор у вересні поточного року з власного мобільного телефону через месенджер відправляв текстові повідомлення, а також скріншоти карт з геомітками та координатами стосовно дислокації і переміщення військової техніки й військовослужбовців Збройних Сил України у м. Білозерське.

На вирок суду обидва зловмисника чекають під вартою. Досудові розслідування здійснювались СВ 2 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Співробітники УКР ГУНП в Донецькій області виявили одного з фігурантів під час відпрацювання контр-диверсійних заходів. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 poltava-inform

Мої відео