Полтава Інформ

Війна забрала ще три життя на Донеччині, поранено 12-річну дитину – чергові злочини російських окупантів

Війна забрала ще три життя на Донеччині, поранено 12-річну дитину – чергові злочини російських окупантів
333802 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у 8 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).
За даними слідства, 18-19 вересня 2022 року збройні сили рф обстріляли з різнокаліберної зброї міста Бахмут, Торецьк та селища Неліпівка, Щербинівка, Нью Йорк, Ягідне Бахмутського району, м. Краматорськ та с. Богородичне Краматорського району, а також с. Георгіївка Покровського району.
Троє мирних мешканців загинули, ще шестеро - у тому числі 12-річна дитина, отримали поранення різного ступеню тяжкості. Крім того, до моргу Курахівської міської лікарні доставлено рештки тіла громадянина Хорватії, який працював волонтером в одному з благодійних фондів та загинув під час ворожого обстрілу в зоні бойових дій.
В результаті здійснених російськими загарбниками атак пошкоджено багато житлових будинків, господарських споруд. Також зазнали руйнувань адміністративні будівлі, учбові заклади, гаражі та об’єкти цивільної інфраструктури.
Досудові розслідування за вказаними фактами тривають.
Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.

© 2020 poltava-inform

Мої відео