Полтава Інформ

Співпраця з окупантами - голові псевдоадміністрації м. Іловайська заочно повідомлено про підозру

Співпраця з окупантами - голові псевдоадміністрації м. Іловайська заочно повідомлено про підозру
372271 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури так званому посадовцю псевдореспубліки «ДНР» заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України та участі у терористичній організації (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що з липня 2015 року зловмисник активно співпрацював з окупаційною владою РФ, обіймаючи фейкову посаду заступника начальника – начальника кримінальної поліції Харцизського МВ МВС так званої «ДНР».
 
Упродовж 2018-2019 років прибічник окупантів виконував функції голови псевдоадміністрації м. Іловайська. До його обов’язків входило видання наказів та розпоряджень щодо забезпечення реалізації узурпованих так званими державними адміністраціями функцій місцевої влади - зокрема, у сфері оборони, перереєстрації підприємств, стягнення «податків» до так званого місцевого бюджету тощо.
 
Крім того, підозрюваний організовував мобілізаційну роботу з поповнення лав НЗФ РФ місцевими мешканцями та брав участь у заходах, направлених на формування позитивного іміджу окупантів.
 
Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

© 2020 poltava-inform

Мої відео