Полтава Інформ

Тримання під вартою - обрано запобіжний захід підозрюваному, який втік з-під варти

 Тримання під вартою - обрано запобіжний захід підозрюваному, який втік з-під варти
279717 ПЕРЕГЛЯДІВ

За клопотанням Броварської окружної прокуратури суд обрав підозрюваному у втечі з-під варти запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб (ч. 2 ст. 393 КК України).

Встановлено, що 31-річний чоловік, який 17 грудня під конвоєм доставлений до Броварського міськрайонного суду для розгляду обвинувального акту щодо нього за вчинення ряду крадіжок, застосував до працівників поліції силу та  втік у невідомому напрямку з конвойного автомобіля. Через годину його затримали правоохоронці.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Броварського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Крім того, Броварською окружною прокуратурою Головному управлінню Національної поліції в Київській області внесено вказівку щодо усунення порушень, які призвели до втечі підозрюваного з-під варти,  проведення службового розслідування та притягнення працівників поліції до відповідальності.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 poltava-inform

Мої відео