Полтава Інформ

Водія, що скоїв смертельну ДТП в Одесі, відправили до СІЗО

Водія, що скоїв смертельну ДТП в Одесі, відправили до СІЗО
180845 ПЕРЕГЛЯДІВ

В останній день літа Одесу сколихнула страшна аварія. Увечері 31 серпня водій здійснив наїзд на пішохода, що у результаті отриманих травм наступного дня помер у лікарні. 23 листопада чоловікові було оголошено про підозру і вже вчора обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Трагедія сталася ввечері, коли підліток направлявся в сторону міського парку для вечірньої пробіжки. 15-річний хлопець здійснював перетин нерегульованого, але освітлюваного пішохідного переходу, де і стався наїзд. На місці дорожньо-транспортної пригоди залишився гальмівний шлях довжиною близько 50 метрів, що дозволив встановити приблизну швидкість пересування автомобіля. Toyota рухалася проспектом Шевченка зі швидкістю близько 120 км/г.

Постраждалого було направлено до лікарні. У тяжкому стані підлітка забрала швидка допомога, яку, як стверджує винуватець ДТП, викликав саме він. Але не дивлячись на те, що хлопця було поміщено до реанімації та проведено кілька операцій – підліток помер наступного дня після трагедії.

Водія, з вини якого сталася аварія, затримано. Довгий час з якихось причин він був у матеріалах справи у якості свідка, справжнього очевидця за цей час так в не було допитано. Але у ході розгляду справи обвинувачення все-таки знайшло неспростовні докази вини. Наприклад, експертиза виявила, що перевищення швидкості було, і саме воно не дозволило уникнути трагедії. Сторона обвинувачення наполягала на триманні під вартою у якості запобіжного заходу.

Сам винуватець стверджував, що хоча й не заперечує свою вину, проте це була випадковість, а окрім його причетності до трагедії, вина лежить і на постраждалому, бо він не переходив, а перебігав дорогу. У тандемі з адвокатом, водій намагався довести й те, що медиків викликав саме він, а також намагався надати першу допомогу одразу після трагедії. Захист хотів пом'якшення міри запобіжного заходу. Проте докази говорили інше – швидку викликала поліція.

Для водія обрано тримання під вартою у слідчому ізоляторі тривалістю на два місяці. У нього немає альтернативи у вигляді внесення застави. Подальші ж подробиці трагедії ще будуть з'ясовуватися.

© 2020 poltava-inform

Мої відео