Полтава Інформ

Ювенальні прокурори Київщини розповіли школярам про права дитини

Ювенальні прокурори Київщини розповіли школярам про права дитини
302976 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ювенальні прокурори Київської обласної  та окружних прокуратур за ініціативою Офісу Генерального прокурора завітали до навчальних закладів регіону, де провели просвітницькі заходи, спрямовані на підвищення правової культури та обізнаності дітей щодо їх прав.

   

У своїх виступах прокурори розповідали дітям про засади Конвенції ООН про права дитини. Вказана Конвенція – це угода між країнами, де зазначено дії уряду, щодо захисту прав дітей. Підписано цей документ 20 листопада 1989 року, та ратифіковано 191 країною світу.

  

Під час бесіди із школярами прокурори познайомили їх з основними положеннями Конвенції про права дитини, детально роз’яснили права юних громадян, а саме: право на життя, на ім’я, на громадянство, на піклування батьків, на збереження своєї індивідуальності, на свободу совісті та релігії, на освіту, на відпочинок, на особливий захист та інші. Також учням було продемонстровано презентацію про історію виникнення права, та основні правові положення Конвенції.

  

Особливу увагу приділили поясненню учням про види правової відповідальності, причини та наслідки притягнення неповнолітніх до різних видів покарань. У доступній для школярів формі розповіли про особливості професії прокурора, функції та завдання прокуратури.

  

«Ми розповідали дітям про складні речі простими словами, адже виступали перед учнями різної вікової категорії – від 1 по 9 класи. Дуже часто вони не знають, як захистити свої права, що для цього слід зробити, з ким порадитися, до кого звернутися за допомогою. Не маючи достатнього життєвого досвіду для самостійного розв'язання проблеми, вони іноді опиняються на межі скоєння злочину. Але, діти мають знати й пам’ятати, що будь-яку проблему завжди можна вирішити. А за допомогою чи порадою вони можуть звернутись до правоохоронців за номером 102 або ж на гарячу лінію для дітей за номером 116-111 та 0800-500-225», - підсумувала начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Інна Кравець.

  

Загалом просвітницькі заходи проведено у 35 школах Київської області.

© 2020 poltava-inform

Мої відео