Полтава Інформ

Інформаційне агентство : Заохочення по-армійські: на Херсонщині командира дивізіону військової частини викрито на хабарництві

Інформаційне агентство : Заохочення по-армійські: на Херсонщині командира дивізіону  військової частини викрито на хабарництві
324008 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Херсонської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито командира дивізіону військової частини (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, вказаний посадовець за подання клопотань командиру військової частини щодо заохочення підлеглих військовослужбовців з нагоди дня заснування військової частини вимагав від них неправомірну вигоду.

21.09.2021 під час одержання неправомірної вигоди в сумі 6000 грн, протиправні дії командира були припинені правоохоронцями.

Наразі підозрюваному повідомлено про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення та підготовлено клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції України в Херсонській області.

Оперативний супровід – співробітники 7 управління Департаменту військової контррозвідки СБ України та Управління стратегічних розслідувань в Херсонській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Херсонська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,командир дивізіону,військова частина,хабар ,Херсон

© 2020 poltava-inform

Мої відео