Полтава Інформ

Cпеціалізованою прокуратурою викрито громадянина під час передачі неправомірної вигоди офіцеру Держприкордонслужби

Cпеціалізованою прокуратурою викрито громадянина під час передачі неправомірної вигоди офіцеру Держприкордонслужби
183460 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументовано факт намагання підкупити офіцера-прикордонника громадянином Непалу.

      18.09.2021 вказаний іноземець з метою одержати безперешкодний пропуск на територію України за відсутністю законних підстав для перетину державного кордону (на в’їзд) в Україну, запропонував хабар військовій посадовій особі ОКПП «Київ» - капітану ДПСУ.

   Отримавши незаконну пропозицію, офіцер повідомив правоохоронні органи. Одразу після передачі під контролем правоохоронців неправомірної вигоди в сумі 500 доларів США, іноземця затримано в порядку ст. 208 КПК України.

    Затримання відбулося за процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері слідчими Бориспільського РУП ГУНП в Київській області спільно з оперативними співробітниками Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Центр» ДПС України.

    Суму неправомірної вигоди вилучено. На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії. Іноземцю повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. До суду скеровано клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

   Санкцією ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, зловмиснику передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Дарницька спеціалізована прокуратура,Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,затримано,іноземець,ДПСУ,офіцер-прикордонних,неправомірна вигода,незаконне проникнення на територію України,повідомлено про підозру

© 2020 poltava-inform

Мої відео